Hoeveel kilometer loop jij?
home  > over ons

Over ons

Al enige tijd leefde de gedachte om in de Noordoosthoek van de gemeente Kollumerland een avondwandelvierdaagse te organiseren.

Tot nu toe werd de avondwandelvierdaagse georganiseerd in Kollum. Het idee hierbij was dat er ook kinderen uit de dorpen Warfstermolen, Burum, Kollumerpomp en Munnekezijl zouden meedoen. In de praktijk bleek dit echter slechts in kleine mate het geval.

Daarom zijn we op het idee gekomen om de avondwandelvierdaagse bij ons in de regio te gaan organiseren. Zodoende hebben we (Robert Santema, Akke Slagter, Bert Kingma, Margot Dorrestijn en Jetzte Haarsma) de stoute schoenen aangetrokken en de organisatie van het evenement opgestart.

Het is de bedoeling dat er een goed draagvlak ontstaat en er een goede opkomst wordt gerealiseerd. Het was oorspronkelijk bedoeld voor kinderen van alle basisscholen in de deelnemende dorpen, maar ons idee is om jong en oud te laten deelnemen, onder het mom van “wandelen is leuk, samen wandelen is nog veel leuker”.

We hebben het officiëler aangepakt dan in eerste instantie de bedoeling was, zo hebben wij ons o.a. aangemeld bij de wandelbond en laten registreren bij de Kamer van Koophandel. Alle deelnemers krijgen na afloop een echte wandelmedaille. Iedere avond wordt er gestart vanuit een ander dorp en de deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden; 5 of 10 kilometer.

Het is de bedoeling dat het een jaarlijks terugkerend evenement gaat worden, want we hebben er veel tijd en energie in gestoken mede door de registraties bij de wandelbond en de Kamer van Koophandel.

De financiering van het evenement is tot stand gekomen met behulp van de lokale ondernemers die wij hiervoor erg dankbaar zijn. 

Graag zien wij u terug op de eerstvolgende editie van onze avondwandelvierdaagse.

Foto: team Avondwandelvierdaagse Noordoosthoek: v.l.n.r.: Margot Dorrestijn, Bert Kingma, Robert Santema, Akke Slagter en Jetze Haarsma.